Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Από 5 έως 30 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για το μέτρο "Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών"


Στα πλαίσια των "Γεωργοπεριβαλλοντικών Ενισχύσεων" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση "Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών".
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση:

Ανακοίνωση

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 2.1 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΙΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

Η Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η, με αριθμ. Πρωτ. 080598/30-11-11 και με Α.Δ.Α.: 456ΤΒ-1ΤΣ,  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»  του μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
 Στόχοι της Δράσης 2.1 «Προστασία των Ευαίσθητων στα Νιτρικά Περιοχών», είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων σε σχέση με τα προβλεπόμενα στα αντίστοιχα Προγράμματα Δράσης, της μείωσης της κατανάλωσης νερού και της δημιουργίας χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.
 Η Δράση εφαρμόζεται σε περιοχές, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, βάσει των αριθ. 19652/1906/1999 (ΦΕΚ Β΄1575) και 20419/2522/2001 (ΦΕΚ Β΄ 1212) ΚΥΑ, όπως ισχύουν κάθε φορά και σε εφαρμογή της Οδηγίας 91/676/ΕΟΚ. Για το Ν. Πρέβεζας είναι η Πεδιάδα Άρτας-Πρέβεζας και συγκεκριμένα δημοτικές και τοπικές κοινότητες των νομών Άρτας και Πρέβεζας, όπως αυτές περιγράφονται στην αριθ. 50981/2308/2006 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1895).
 Δικαιούχοι των ενισχύσεων της Δράσης μπορούν να κριθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:
α. Επαγγελματίες αγρότες
β. Κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι επιπλέον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
       βα. Είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους, για τους οποίους το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
βα. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.
Στη Δράση μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις με αρδευόμενες καλλιέργειες βαμβακιού, αραβοσίτου, κηπευτικών και σακχαρότευτλων που έχουν δηλωθεί στην Α.Ε.Ε του 2011 του αιτούντος.
 Για την επιλογή των επιλέξιμων εκτάσεων δύναται -κατόπιν επιλογής του αιτούντος- να ληφθεί υπόψη η Α.Ε.Ε που υποβλήθηκε το έτος 2010 ή 2009. Το έτος το οποίο λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό της επιλεξιμότητας της έκτασης ονομάζεται έτος αναφοράς. Το έτος αναφοράς αφορά στο σύνολο των αγροτεμαχίων και όχι επιλέξιμα αγροτεμάχια από κάθε έτος.
 Το ύψος ενίσχυσης κατ’ έτος υπολογίζεται με βάση:
 - την πραγματικά καλλιεργούμενη έκταση της κάθε επιλέξιμης καλλιέργειας, προσαυξημένης κατά την έκταση της αγρανάπαυσης (για τη μεθοδολογία Α) ή αμειψισποράς και ακαλλιέργητου περιθωρίου (για τη μεθοδολογία Β) που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη καλλιέργεια
-        το είδος της επιλέξιμης καλλιέργειας
-        την εφαρμοζόμενη μεθοδολογία
-        το ύψος ενίσχυσης κατά περιοχή
 Περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 5/12/2011 έως 30/12/2011.
 Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της Δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», υποβάλλουν πλήρως συμπληρωμένη αίτηση ενίσχυσης, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της  Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ή στο Κέντρο Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) ή στην Ε.Α.Σ. Πρέβεζας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής,  της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Λ. Ειρήνης 65, Πρέβεζα, τηλ: 26820-27774, 23897, ( Χ. Παππάς, Α. Κεσσίση), ή να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr.



Ο
Αναπληρ. Προϊστάμενος κ.α.α.

Αγαθή Κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.