Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αγροτεχνολογία "ανοιχτού κώδικα": Μία ενδιαφέρουσα πρόταση

Προσθήκη 29/2/2012.
Είχαμε αναφερθεί λίγο καιρό πριν, σ' ένα μεγαλο επίτευγμα που αφορά την Αγροτεχνολογία Ανοιχτού Κώδικα.
Ένα πολύ μεγαλο επίτευγμα για τις κοινωνίες, καθώς δίνει τη δυνατοτητα παρασκευής αγροτικών μηχανημάτων με χαμηλό κόστος, για τη παράγωγη και με τελικό αποτέλεσμα φθηνότερο τελικό κόστος.
Όλο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της Οικολογίας Ανοιχτού Κώδικα και το βέβαιο είναι πως στις εποχές μας η επιβολή του Ανοιχτού Κώδικα παντού, είναι καθήκον, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη πάταξη της φτώχειας και της αισχροκέρδειας.
-Είναι ενδιαφέρον το γεγονός, πως σχετική αναφορά στο θέμα, παρουσιάζεται στην Ελληνική τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στο κανάλι ΕΤ3.
Έτσι λοιπόν την Τέταρτη (29/2), στην εκπομπη: "Πέντε και (5+) και ώρα 17.25 ως 18.50, θα παρουσιαστεί το έργο του Open Source Ecology Greece!
>>>Η σχετική ιστοσελίδα του Open Source Ecology Greece.

Στις ομολογουμένως δύσκολες, εποχές που διανύουμε γενικότερα αλλά και ειδικότερα σαν αγροτικός τομέας επιβάλλεται να έχουμε τα μάτια μας (και κυρίως το μυαλό μας) ανοιχτά σε νέες ιδέες και προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ελάφρυνση των αγροτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για γεωργικά μηχανήματα. Όχι, όμως, για κάποιο καινούριο μηχάνημα της Χ ή Υ εταιρείας αλλά για ένα πρότζεκτ μέσω του οποίου θα διατίθενται ελεύθερα (και δωρεάν) σχέδια για τα μηχανήματα αυτά.
Ο λόγος για την “αγροτεχνολογία ανοιχτού κώδικα” που πήρε διαστάσεις από τη πρωτοβουλία μιας ομάδας Αμερικάνων μηχανικών και αγροτών, με επικεφαλής τον Marcin Jakubowski. Αυτό που συμβαίνει πιο απλά είναι πως αυτές οι ομάδες ξεκλειδώνουν τον κώδικα για τα σχέδια για αγροτικά μηχανήματα, επιτρέποντας στον καθένα να κατασκευάσει το δικό του τρακτέρ ή μηχάνημα συγκομιδής σοδειάς από το μηδέν.
Στη περίπτωση της ομάδας του Μάρσιν Τζακουμπόβσκι, έχουμε πλέον Ανοιχτό Κώδικα, για παραπάνω από 50 γεωργικά μηχανήματα. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στα σχέδια και να κατασκευάσει δικό του μηχάνημα, χωρίς τη μεσολάβηση εταιρειών και μεσαζόντων που εκτοξεύουν τη τελική τιμή στα ύψη.

Πηγή: www.osarena.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.