Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μέχρι 15 Μαΐου οι φετινές δηλώσεις Ενιαίας Ενίσχυσης

Έως τις 15 Μαΐου θα έχουν οι παραγωγοί τη δυνατότητα υποβολής της ετήσιας Δήλωσης Ενιαίας Καλλιέργειας / Εκτροφής. Αυτό αναφέρει η σχετική ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται οι τρόποι καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί αγροτική δραστηριότητα. Σύμφωνα με αυτή η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και η καταβολή ασφαλίστρου αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή αποζημιώσεων.
Το ασφάλιστρο υπολογίζεται επί της ασφαλιζόμενης αξίας που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των στρεμμάτων επί τη μέση παραγωγή ανά στρέμμα επί την τιμή ανά κιλό. Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας είναι επίσης απαραίτητο δικαιολογητικό για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Επίσης σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ για το έτος 2012 όσον αφορά την φυτική παραγωγή παραμένει στο 4%, για τη ζωική παραγωγή στο 0,75% και για τη φυτική παραγωγή που παράγεται στο σύνολο της και αποκλειστικά σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» (θερμοκήπια) στο 0,5%.
Ωστόσο διαβάζοντας την ΚΥΑ μπορεί να δει ότι υπάρχουν αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές όπως για παράδειγμα στα μήλα η οποία αυξάνεται στα 67,2 ευρώ το στρέμμα από 42 ευρώ το στρέμμα πέρυσι, ενώ μειώνεται στα 43 ευρώ το στρέμμα η εισφορά για τα επιτραπέζια ροδάκινα α’ ποιότητας σε σχέση με τα 49 ευρώ πέρυσι. Επίσης στις εκτατικές καλλιέργειες, οι ασφαλιστικές εισφορές φαίνετε να παραμένουν σταθερές σε σχέση με πέρυσι.
(Πηγή: www.agrotypos.gr)


Δείτε εδώ ολόκληρη τη νέα ΚΥΑ 


Δείτε εδώ την περσινή ΚΥΑ με τις εισφορές του 2011 ώστε να κάνετε τις απαραίτητες συγκρίσεις ανά προϊόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.