Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επιτυχημένη από κάθε άποψη η χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας.

Η προσέλευση πολλών αγροτών, νέων και παλιών από όλο το Νομό Πρέβεζας στη σημερινή (19-4-2012) συνάντηση, αποδεικνύει την επιτυχία της Ένωσης Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α) Πρέβεζας στον τομέα της ενημέρωσης και για αυτό το λόγο ο Πρόεδρός της, Ραβανός Λεωνίδας αξίζει  θερμά συγχαρητήρια.
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας ιδρύθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την  Ε.Ν.Α. Πρέβεζας και πάγια θέση μας είναι η στήριξη της αγροτικής παραγωγής του Νομού μας γιατί θεωρούμε ότι μπορεί να δώσει λύσεις όχι μόνο στο βιοποριστικό ζήτημα των ίδιων των αγροτών και των γεωπόνων που είναι αλληλένδετοι, αλλά να συνεισφέρει και στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, την οικονομική κρίση και την ανεργία. Υπάρχουν οικονομικές μελέτες που δείχνουν ότι για κάθε ένα ενεργό αγρότη και κτηνοτρόφο, δημιουργείται άλλη μια θέση εργασίας σε υποστηρικτικά επαγγέλματα. Για αυτό στη σημερινή εκδήλωση εκτός από το βασικό ομιλητή και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, Θοδωρή Κορωναίο και εμένα, είναι παρόντα και άλλα 2 μέλη μας,  ο Νίκος Ιωάννου και ο Παύλος Σωτηρίου.
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας θα συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα της Ε.Ν.Α. και των αγροτών του Νομού Πρέβεζας με έγγραφα υπομνήματα και παραστάσεις στα αρμόδια όργανα, όποτε και όπου χρειαστεί.
Στο θέμα της χρήσης αρδευτικού νερού από τον υδροφόρο ορίζοντα, θεωρούμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η σφράγιση όλων των παράνομων γεωτρήσεων που σπαταλούν νερό σε μη αγροτικές χρήσεις και μετά η υδρομέτρηση των γεωτρήσεων των αγροτών.
Τέλος καλούμε την Ε.Ν.Α. σε μια σειρά εκδηλώσεων για υπεύθυνη και επιστημονική ενημέρωση σχετικά με τις νέες και εναλλακτικές καλλιέργειες που ενδιαφέρουν πολλούς αγρότες ή και άλλους που θέλουν να ασχοληθούν τώρα με τη γεωργία.


Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας


Αναστάσιος Γάτσιος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.