Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο 3ος ψεκασμός δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο 3ος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Ο ψεκασμός αυτός θα γίνει στις Δημοτικές Ενότητες Πρέβεζας και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, οι οποίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα τοπικά διαμερίσματα:
Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Αρχάγγελος, Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι, Πρέβεζα, Νικόπολη, Κανάλι-Καστροσυκιά, Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Εκκλησιές και Χειμαδιό. 
Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η δακοπροσβολή παρουσίασε έξαρση τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, μετά και τη σχετική αλλαγή του καιρού, κι έτσι κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια του ψεκασμού στις παραπάνω περιοχές.
Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός με τη χρήση του εντομοκτόνου Dimethoate και ελκυστικής ουσίας (μελάσας), και θα αφορά περίπου 200.000 ψεκαζόμενα ελαιόδεντρα.
Στις υπόλοιπες περιοχές όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας, δηλαδή τη Δημοτική Ενότητα Λούρου και το Δήμο Ζηρού, δε θα γίνει ψεκασμός σ' αυτή τη φάση, αφού οι δακοπροσβολές είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα.
Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών όπου θα γίνει ο ψεκασμός να ενημερώνονται από τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων για τις ακριβείς μέρες και ώρες του ψεκασμού, και να συνεργάζονται με τα συνεργεία ψεκασμού και με τους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.