Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή της επιστροφής των 424 εκ. ευρώ του "πακέτου Χατζηγάκη" πέτυχε το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης της Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία καλούνταν 800.000 περίπου Έλληνες αγρότες να επιστρέψουν εντόκως ποσά συνολικού ύψους 424 εκ. ευρώ, τα οποία είχαν λάβει παράνομα (κατά την Επιτροπή) με το περίφημο "πακέτο Χατζηγάκη". Το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΥΠ.Α.Α.Τ. έχει ως εξής:  



EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2012  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. M. Jaeger, με διάταξή του, δικάζοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε η Ελληνική Δημοκρατία με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία διατάχθηκε η έντοκη ανάκτηση 424.000.000 ευρώ από τους αγρότες (πακέτο Χατζηγάκη), έκανε δεκτό το ελληνικό αίτημα και ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής που άσκησε η Ελληνική Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πιθανολόγησε τη βασιμότητα των λόγων της προσφυγής μας, δέχτηκε ότι η άμεση εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής από 800.000 περίπου αγρότες θα δυσχεράνει σοβαρά τη διατήρηση της δημόσιας τάξης, δεδομένου ότι και οι αγρότες έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και τα εξαιρετικά μέτρα λιτότητας, που έχουν επιβληθεί και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άμεση εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής θα προκαλούσε σοβαρή και ανεπανόρθωτη ζημία στην Ελληνική Δημοκρατία, στις παρούσες δύσκολες εξαιρετικές συνθήκες. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στον οποίο απεστάλη η απόφαση του κ. M. Jaeger: «Η απόφαση αυτή αφενός, δίνει χρόνο στη χώρα μας, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης για τη διευθέτηση του προβλήματος, κάτι που θα ήταν σχεδόν αδύνατο στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και αφετέρου, το σκεπτικό που επικαλέστηκε το δικαστήριο αποδεχόμενο την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης, αποτελεί ίσως πρόκριμα για τη θετική έκβαση και της οριστικής εκδίκασης της υπόθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.