Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σχέδιο στήριξης των νέων που επιστρέφουν στη γεωργία και αλλαγή του ασφαλιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ για την προαιρετική ασφάλιση προωθεί το Υπουργείο.

Με την ευθύνη να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τη στήριξη όσων νέων - των αστικών κέντρων - επιχειρούν να επιστρέψουν στην Περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη Γεωργία, επιφόρτισε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο κ. Χαρακόπουλος, στις 6 Δεκεμβρίου, σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους του αγροτικού ρεπορτάζ, στην προσπάθεια αυτή συνεργάζεται με τον κ. Σταύρο Καλογιάννη, αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον κ. Σταύρο Καλαφάτη, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί η πρώτη τους συνάντηση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί άμεσα, ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε ότι ο στόχος του είναι να συνταχθεί και να παρουσιαστεί το συντομότερο. 
Επίσης, κατά την διάρκεια της άτυπης ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε γνωστό ότι αυτό το διάστημα έχει ζητήσει από τον ΕΛΓΑ να συντάξει μια εισήγηση, η οποία αφορά το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «πρόκειται για μια αναλογιστική μελέτη η οποία στόχο θα έχει να ενεργοποιήσει το σκέλος του νόμου που έχει να κάνει με την προαιρετική ασφάλιση». Περισσότερα στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η σύνταξή της.
 Όσον αφορά το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και το επίμαχο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, ο κ. Χαρακόπουλος αρκέστηκε να αναφέρει μόνο ότι «ο νομοταγής αγρότης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την τήρηση βιβλίων. Αντίθετα θα βγει κερδισμένος». Επίσης, σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα καταπολεμηθεί η υπερτιμολόγηση των αγροτικών προϊόντων, γεγονός που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τη μείωση της ψαλίδας των τιμών παραγωγού – καταναλωτή. Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν θα πρέπει να τεθούν κάποια κριτήρια στο θέμα της φορολόγησης ο ίδιος απάντησε ότι αυτό προφανώς και πρέπει να ισχύσει. 
Για ακόμα μια φορά ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε και στους οικονομικούς ελέγχους των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ επαναλαμβάνοντας ότι ήταν εντολή Πρωθυπουργού και στην απόφαση αυτή συμφώνησαν τόσο η Ν.Δ. όσο και η ΔΗΜΑΡ (αλλά και το ΚΚΕ όπως προέκυψε από δηλώσεις εκπροσώπων του στην Βουλή). Ανέφερε επίσης ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα για το θέμα. Σε περίπτωση μάλιστα που αποφασιστεί τελικά η διακοπή της χρηματοδότησης της ΠΑΣΕΓΕΣ από τον ΕΛΓΑ, ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται στα μέλη τους για ενίσχυση». Επανέλαβε επίσης ότι τα χρήματα που θα προκύψουν από αυτή την υπόθεση θα δοθούν ως ενίσχυση στις πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι έχει ζητήσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μια κατάσταση με τις πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες. Αν μάλιστα ο αριθμός τους ξεπερνάει τα χρήματα που θα δοθούν συνολικά, τότε θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια ή ακόμα θα προσμετρηθεί και ο αριθμός των παιδιών. 

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.