Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η ανακοίνωση των δικαιούχων του προγράμματος ενεργητικής προστασίας.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  να ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιούχων που εγκρίνονται για πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ έτους 2012. Το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας για το 2013 δεν προβλέπεται να ανακοινωθεί πριν το Φεβρουάριο. Συνολικά το 2012 κατατέθηκαν περίπου 500 αιτήσεις των οποίων η αξιολόγηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος στο πρόγραμμα εντάχθηκε και η καλλιέργεια της ροδιάς η οποία σύμφωνα με την διοίκηση οδήγησε σε αύξηση των αιτήσεων.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αξιολογήσεις οι αιτήσεις καλύπτουν το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος (10 εκατ. ευρώ), ενώ από αυτές αναμένεται να εγκριθούν επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, από τον ΕΛΓΑ μας ενημερώνουν ότι δεδομένης της έγκαιρης προκήρυξης του επόμενου προγράμματος όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν απορριφθεί για διάφορους λόγους ή δεν πρόλαβαν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν αίτηση θα μπορούν να το κάνουν στο πρόγραμμα του 2013.
Σημαντικό να υπογραμμιστεί είναι ότι με για το πρόγραμμα του 2012 προβλέπεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής, υπό την προϋπόθεση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής τράπεζας, καθώς και η δυνατότητα τμηματικής καταβολής της επιχορήγησης, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών κατασκευής και εγκατάστασης των συστημάτων ενεργητικής προστασίας. Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του προγράμματος που πραγματοποιούνται από αγρότες του κανονικού καθεστώτος Φ.Π.Α. απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.