Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου της Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας σχετικά με τη χρήση γεωργικών φαρμάκων στο βαμβάκι.



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:


Θέμα: « Έλεγχοι χρήσης γεωργικών φαρμάκων στο βαμβάκι »


Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Α.Π. 5285/56877/13-5-2013 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Υπηρεσία μας θα διενεργήσει δειγματοληψίες φύλλων σε καλλιέργειες βαμβακιού και αποστολή για ανάλυση υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων. Η επιλογή των χωραφιών θα βασίζεται στα δεδομένα κοινοτικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί σε παραγωγούς από τις καταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση μη εγκεκριμένου γεωργικού φαρμάκου ο παραγωγός τιμωρείται, με βάση το ν. 4036/2012, με πρόστιμο από 1.000 έως και 30.000 ευρώ και με ποινικές κυρώσεις. Επιπλέον, θα ενημερωθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη μη τήρηση της πολλαπλής συμμόρφωσης για να εφαρμόσει τη διαδικασία κυρώσεων στις κοινοτικές ενισχύσεις.

Για τους λόγους αυτούς αλλά και για την προστασία της υγείας τους, των προϊόντων τους και του περιβάλλοντος, καλούμε όλους τους αγρότες να κάνουν χρήση μόνο των εγκεκριμένων, ανά καλλιέργεια, σκευασμάτων και να τηρούν προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας τους.



                                          Ε.Π.
                                       Ο αναπληρωτής προϊστάμενος
 

                                             Ιωάννης Αυγέρης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.