Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μέχρι 15/6 οι αιτήσεις και έως 20/6 τα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Νέων της Πειραιώς. Πως θα κάνετε την αίτηση on line.

Από το Σάββατο 1 Ιουνίου ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για Νέους» της τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Τράπεζα η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου ωστόσο η αποστολή των δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνεται έως και τις 20 Ιουνίου. Επίσης η επεξεργασία των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Αυγούστου και η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα λάβει χώρα έως 15/12/2013. Όσον αφορά την ηλεκτρονική αίτηση ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει στο site του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, και να κάνει την υποβολή.
Καταρχήν όσον αφορά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής σας αίτησης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι: 
Η ηλεκτρονική αυτή αίτηση δεν αποθηκεύεται προσωρινά, ούτε μπορείτε να την επεξεργαστείτε αργότερα. 
 Πριν ξεκινήσετε τη συμπλήρωσή της, σημειώνουμε ότι θα χρειαστούν στοιχεία από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να έχετε μαζί σας:  
-Αίτηση Υποβολής στο Πρόγραμμα υπογεγραμμένη από τον αιτούντα 
-Αντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητος ή Διαβατηρίου Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος 2012 (εισοδήματα 2011) 
-Αντίγραφο Τελευταίου Ε9 Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας στο όνομά του ή στο όνομα του /της συζύγου 
-Αντίγραφα τίτλων σπουδών/κατάρτισης Αντίγραφο κάρτας ΟΑΕΔ , εφόσον υπάρχει 
-Αντίγραφο από τις 3 πρώτες σελίδες Δήλωσης ΟΣΔΕ (αφορά μόνο υφιστάμενους Αγρότες, για τα έτη 2011, 2012) 
Η Τράπεζα ενδέχεται να ζητήσει και πρόσθετα δικαιολογητικά έγγραφα ή επικυρωμένα αντίγραφα των ήδη υποβληθέντων εγγράφων, εφόσον κριθούν απαραίτητα για την αξιολόγηση του ενδιαφερομένου ή τη διαπίστωση των προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα. Μετά την επιτυχή συμπλήρωση της αίτησης απαιτείται η εκτύπωσή της. 
 Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες. 
 Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.
  Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί. 

Προϋποθέσεις Προγράμματος 
 Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους έως 35 χρονών, που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1978 - 1995. Όλοι οι αιτούντες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (Απολυτήριο Γυμνασίου), ενώ οι άντρες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί από αυτές. 
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται: 
-οι ενδιαφερόμενοι, που κατά το 2011 (οικονομικό έτος 2012) είχαν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000€ 
-όσοι διαθέτουν ιδιόκτητα εκμεταλλεύσιμα αγροτεμάχια που υπερβαίνουν συνολικά τα 30 στρέμματα. 
 Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να καταθέσει μόνο μια αίτηση συμμετοχής. Με την αίτηση, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί την παραχώρηση αγροτεμαχίων σε δύο Δήμους υποχρεωτικά. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται όλοι οι απασχολούμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή έμμισθης εντολής στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς τους έως και πρώτου βαθμού. 

Δείτε εδώ πως θα κάνετε την αίτηση 
Δείτε εδώ όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις 

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.