Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας μας έστειλε την παρακάτω Ανακοίνωση:

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 Συναδέλφισσες,συνάδελφοι 
 Πέρασαν σχεδόν 6 μήνες από τη λήξη της λεγόμενης μετενέργειας, από τη λήξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που επέβαλλαν κυβέρνηση-τρόικα με τη πλήρη συμφωνία του ΣΕΒ. Οι παλαιότεροι βιώνουν ήδη τη μείωση των μισθών τους ενώ ήδη άρχισαν σιγά –σιγά να προσλαμβάνονται νέοι με 600 ευρώ μεικτά. Το κλείσιμο των συνεταιρισμών στη περιοχή μας οδήγησε σε πολλές απολύσεις, σε καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και απλήρωτη εργασία. Οι οργανισμοί ιδιωτικού δικαίου προσλαμβάνουν με το σταγονόμετρο εποχιακούς γεωπόνους με αποτέλεσμα η ανεργία στους νέους μας συναδέλφους να αγγίζει το 90%. Στις βιομηχανίες και στις εταιρίες αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και εφοδίων, η μείωση μισθών, η εντατικοποίηση και η καθυστέρηση δεδουλευμένων επεκτείνεται. Στις αναπτυξιακές των ΟΤΑ τσακίζει κόκκαλα η καθυστέρηση δεδουλευμένων. Όλα αυτά όταν τα παπαγαλάκια του συστήματος μιλάνε για «ανάπτυξη του αγροτικού τομέα». 
 Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων γνωρίζοντας για τη λήξη της μετενέργειας, αναλώθηκε σε μια διαπραγματευτική λογική δημοσίων σχέσεων, η οποία έχει οδηγήσει στην αποτυχία υπογραφής μιας αξιοπρεπούς ομοιοεπαγγελματικής σύμβασης των Γεωπόνων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε το ΔΣ της ομοσπονδίας έστω και τώρα να αλλάξει ρότα και να συμβάλλει σε έναν αγωνιστικό σχεδιασμό. 
Το ΔΣ του σωματείου μας ύστερα από τη πραγματοποίηση ανοιχτής σύσκεψης μελών του αποφάσισε : 
 1) Τη συμμετοχή μας σε κάθε πανεργατική-πανδημοσιουπαλληλική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Συνέχιση και αναβάθμιση της συμμετοχής μας σε συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων στην περιοχή μας.  
 2) Τη πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης στις 30/10 ημέρα Τετάρτη στις 7 μ.μ στη Φιλιπιάδα. Καλούμε το ΔΣ της ομοσπονδίας να συμμετέχει σε αυτή καθώς και το ΔΣ της ΠΟΣΓ. 
 3) Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ομοσπονδίας να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις. Το ΔΣ του σωματείου θα προτείνει στη γενική μας συνέλευση, στα άλλα σωματεία αλλά και στο ΔΣ της Ομοσπονδίας: την οργάνωση πανελλαδικής συνάντησης των σωματείων(με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις συνελεύσεις), συγκέντρωση στην Αθήνα στα γραφεία του ΣΕΒ σε κάποια πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στην AGROTICA στη Θεσ/νίκη. Την ίδια ώρα πρέπει να μεγαλώσει η πίεση υπογραφής συλλογικής σύμβασης. Όλα αυτά σε συντονισμό με τους συναδέλφους του υπουργείου και των ΟΤΑ καθώς και με τους φοιτητικούς συλλόγους των Γεωπονικών Πανεπιστημίων. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου 
Οκτώβρης 2013

Σημείωση του συντάκτη: Τα "600 ευρώ μικτά" που αναφέρονται στην παραπάνω Ανακοίνωση δεν είναι ούτε υπερβολή ούτε σχήμα λόγου. Έχουμε δει με τα μάτια μας συμβάσεις νεοπροσληφθέντων γεωπόνων στον Ιδιωτικό Τομέα με την ...αστρονομική αμοιβή των 586 ευρώ (μικτά).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.