Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

2η Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύμβαση εργασίας.

Στις 11 Οκτωβρίου είχαμε δημοσιεύσει ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας στην οποία επισημαίνονταν τα σοβαρά προβλήμτα του κλάδου από τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
 Στην ανακοίνωση αυτή οριζόταν γενική συνέλευση στη Φιλιππιάδα στις 30/10/2013. Μετά την πραγματοποίηση της συνέλευσης αυτής το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων εξέδωσε την ακόλουθη Ανακοίνωση:


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ 
 2Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Μετά την πρώτη σύσκεψη με συναδέλφους από τα Γιάννενα, το ΔΣ του σωματείου πραγματοποίησε νέα σύσκεψη με μέλη του σωματείου από Άρτα— Λευκάδα- Πρέβεζα στη Φιλιππιάδα. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ομοιοεπαγγελματική σύμβαση εργασίας.
 Επανεκτιμήθηκε η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, η τακτική της ομοσπονδίας και η ανάγκη ενός αγωνιστικού σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα. Μετά την δουλεμπορική προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ για πρόσληψη εκπαιδευόμενων Γεωπόνων και τις πρώτες προσλήψεις σε εταιρίες γεωργικών εφοδίων με πολύ χαμηλούς μισθούς εκτιμούμε ότι κυβέρνηση και εργοδοσία σε πλήρη σύμπνοια, προσπαθούν να περάσουν κλιμακωτά την πλήρη κατάργηση κάθε δικαιώματος. Όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα με την προσπάθεια της πλήρους απελευθέρωσης της εμπορίας των γεωργικών εφοδίων. Το σωματείο μας καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε αγωνιστικό συντονισμό και να πάρουν θέση στη πρόταση μας για πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα. Καλούμε το ΔΣ της ομοσπονδίας να κάνει επίσημη ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για τη σύμβαση και τι προτίθεται να πράξει.

 Στη σύσκεψη αποφασίσαμε

 1) Να ενημερωθούν όλα τα μέλη μας και να πραγματοποιήσουμε νέες εγγραφές ειδικά των συναδέλφων της νέας εργατικής βάρδιας.
 2) Καλούμε το ΔΣ της ομοσπονδίας να οργανώσει πανελλαδική συνάντηση και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΒ με ταυτόχρονη δημοσιοποίηση του θέματος της σύμβασης παντού.
 3) Οργανώνουμε διαμαρτυρία μέσα στην AGROTICA στη Θεσ/νίκη.
 4) Άμεσα πρέπει να συντονιστούμε με τους φοιτητικούς συλλόγους για την ανάδειξη των εργασιακών προβλημάτων μέσα στις Γεωπονικές σχολές


Το ΔΣ του Σωματείου
Νοέμβρης 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.