Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Προθεσμία έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015 για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων.

Προθεσμία έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015 έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων στάβλων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να τις νομιμοποιήσουν, σύμφωνα με το Νόμο 4178/2013. Αυτό αναφέρεται σε σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με ημερομηνία 21/1/2014, το οποίο με αφορμή την ενεργοποίηση της εφαρμογής του συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για την έκδοση και πληρωμή του παραβόλου των 300 ευρώ, δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις. 
 Όπως αναφέρει το έγγραφο, στη ρύθμιση αυτή δύνανται να υπαχθούν οι αυθαίρετες κατασκευές των κτηνοτροφικών - σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ). Για τη ρύθμιση των παραπάνω αυθαιρέτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν καταβάλλεται πρόστιμο αλλά μόνο παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι ο Νόμος 4178/2013 του ΥΠΕΚΑ ορίζει ότι θα πρέπει να υποβληθούν από τους κτηνοτρόφους τα εξής έγγραφα: 
α) Αίτηση 
β) Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από το μηχανικό τα σημεία των σταυλικών εγκαταστάσεων. 
γ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35,00 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταυλικών εγκαταστάσεων. 
δ) Παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ. 

 Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.