Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δύο σημαντικά νομοθετήματα του ΥΠΑΑΤ σε δημόσια διαβούλευση: Εφαρμογή συνταγογράφησης και γεωργικά φάρμακα για ερασιτέχνες.

Δύο σημαντικά σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Το πρώτο είναι σχέδιο ΚΥΑ το οποίο καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα νε το νέο Νόμο 4235/2014. 
Το δεύτερο είναι σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά σκευασμάτων για ερασιτεχνική χρήση. Πρόκειται για ένα σημαντικό κενό που έρχεται να καλύψει η νέα ΥΑ αφού μέχρι σήμερα ελάχιστα είναι τα σκευάσματα που έχουν άδεια για ερασιτεχνική χρήση. 
Ενδιαφέρον έχει και ο ορισμός που επιχειρεί να δώσει το ΥΠΑΑΤ με τη νέα ΥΑ στην έννοια του ερασιτέχνη χρήστη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή: «ερασιτέχνης χρήστης» είναι το φυσικό πρόσωπο που κάνει χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και το οποίο στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας, όπως αυτή δηλώνεται στις Αρμόδιες Αρχές της χώρας για φορολογικούς σκοπούς, δεν είναι αγρότης τα δε φυτικά προϊόντα που έχουν δεχθεί επέμβαση με φυτοπροστατευτικό προϊόν προορίζονται για προσωπική κατανάλωση. 
Και οι δύο διαβουλεύσεις θα είναι ανοιχτές για έναν περίπου μήνα από σήμερα (24 Μαρτίου η πρώτη και 21 Μαρτίου η δεύτερη) και μπορείτε να συμμετάσχετε σ' αυτές από τους παρακάτω συνδέσμους:

Διαβούλευση για συνταγογράφηση.

Διαβούλευση για σκευάσματα ερασιτεχνικής χρήσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.