Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ληστρικό χαράτσι χαρακτηρίζει το κόστος του φετινού ΟΣΔΕ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ληστρικό χαράτσι χαρακτηρίζει το κόστος του φετινού ΟΣΔΕ ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «μετά την μνημονιακή λαίλαπα, την φοροεπιδρομή και την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής ο έλληνας αγρότης καλείται να πληρώσει πρόσθετο ληστρικό χαράτσι, για την υποβολή της δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης». 
 Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «με δεδομένη την κατάργηση από το ΥΠΑΑΤ της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης, καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος. Αυτό σημαίνει πολλαπλάσια οικονομική επιβάρυνση από τα προηγούμενα χρόνια, με ποσά που σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν άγνωστα. 
 Με τις εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις των πιστοποιημένων φορέων που εκβιαστικά καλούνται να υπογράψουν, σε πολλές περιπτώσεις είναι άγνωστο το τίμημα θα παρακρατηθεί από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όταν τους καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση. Επιπλέον με την ίδια εξουσιοδότηση υποχρεούνται να αναγνωρίσουν εκ των προτέρων, όλες τις πράξεις των πιστοποιημένων φορέων β' βαθμού ως νόμιμες, έγκυρες, ισχυρές και απρόσβλητες και ως να έγιναν από τους ίδιους».
  Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα: «Ως ΣΥΡΙΖΑ καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή τον φωτογραφικό διαγωνισμό για τους φορείς διαχείρισης του ΟΣΔΕ, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και δημιουργεί ιδιωτικό μονοπώλιο, που θα ελέγχει το σύνολο των γεωργικών δραστηριοτήτων και που θα έχει ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών. Τώρα έρχεται η δραματική επιβεβαίωση των καταγγελιών μας. 
 Δεσμευόμαστε για την ακύρωση κάθε μεθόδευσης και τη διερεύνηση των πάσης φύσης ευθυνών για το νέο σκάνδαλο στον αγροτικό χώρο.
 Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή ενός αξιόπιστου διαφανούς και λειτουργικού ΟΣΔΕ, όχι μόνο απλά ως μηχανισμού διανομής επιδοτήσεων αλλά ως βασικού εργαλείου άσκησης αγροτικής πολιτικής προς όφελος των αγροτών της χώρας το οποίο θα περνά μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των δομών του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Υπουργείου και δημόσιων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών χωρίς επιβάρυνση τους». 

Πηγή: www.agrotypos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.