Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας-Πρέβεζας για το "χαράτσι" μέσω ΟΣΔΕ.

Ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας Πρέβεζας με επιστολή του που απευθύνει προς: 
 1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
 2. Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου 
 3. Τον ΟΠΕΚΕΠΕ 
 4. Τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής 
 5. Τους βουλευτές Ηπείρου 

 διαμαρτύρεται για τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για τη μείωση των τιμολογίων από τον φορέα που έχει αναλάβει την εκτέλεση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ και την άμεση επιστροφή των χρημάτων σε όσους πλήρωσαν. 
 Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 

 Λούρος, 03 Ιουνίου 2014 
 Αρ. Πρωτ.: 178 
 Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας - Πρέβεζας 
 Σουλίου 55Α Λούρος Πρέβεζας Τ.Κ. 48061 
 Τηλ. - Fax: 2682032492 - 6936942496 

 Στην παρούσα οικονομικά δύσκολη εποχή, όπου και ο αγροτικός κόσμος ζει εδώ και καιρό μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας και ήδη οι έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να «εξαφανίζεται» λόγω της φορολογίας, του υψηλού κόστους παραγωγής, ηλεκτροδότησης, προμήθειας πετρελαίου και της αύξησης των εισφορών σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ καλούνται πλέον να καταβάλλουν πρόσθετο χαράτσι στην επιχείρηση «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» για τη συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ΟΣΔΕ. Μετά από ένα διαγωνισμό παρωδία καθώς οι διαδικασίες ήταν φωτογραφικές για όσους γνώριζαν την επικείμενη προκήρυξή του. 
Ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας - Πρέβεζας διαμαρτύρεται για τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για τη μείωση των τιμολογίων από τον φορέα που έχει αναλάβει την εκτέλεση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ και την άμεση επιστροφή των χρημάτων σε όσους πλήρωσαν. Πολύ δε περισσότερο που αφενός οι περισσότερες δηλώσεις δεν απαιτούν κάτι άλλο από την επικαιροποίηση των δικαιολογητικών αφετέρου πρόκειται για δεδομένα που τόσα χρόνια έχουν πληρωθεί πολλάκις από τους παραγωγούς και την ελληνική κοινωνία. 
Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον βάρη από τα υφιστάμενα και δεν είναι δυνατό να αντέξει άλλο τη ληστρική πολιτική και πρακτική των αναδόχων υλοποίησης του ΟΣΔΕ. Καλούμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ να προβεί στη δημοσιοποίηση των προσφορών και της κοστολόγησης που είχαν καταθέσει οι φορείς προκειμένου να πιστοποιηθούν ως πύλες εισόδου και να δώσει εκ νέου τη δυνατότητα στους παραγωγούς να υποβάλλουν μεμονωμένα τις αιτήσεις ΟΣΔΕ ανεξάρτητα αν πρόκειται για ζωικής ή μικτής κατεύθυνσης. 
 Σε ότι αφορά τις πύλες εισόδου της «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» που είναι οι πρώην ΕΑΣ τους θυμίζουμε πως και τα κτίρια και οι υποδομές έχουν γίνει με χρήματα των ίδιων των παραγωγών. Με τέτοιες πολιτικές είναι σαφές πως αποξενώνονται ακόμη περισσότερο από τον αγροτικό κόσμο και όπως είναι φυσικό πολύ σύντομα θα αποβληθούν ως ξένο σώμα. 

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος Ταξιάρχης Μπρούβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.