Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η αποχή και η απαξίωση δεν είναι λύσεις. Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου γίνονται σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ (Διοικητικό Συμβούλιο, Διοικούσα Επιτροπή Παραρτήματος και αντιπροσώπους κλάδων για τη Γενική Συνέλευση). 
Τους υποψήφιους των συνδυασμών και τα εκλογικά τμήματα είχαμε ανεβάσει σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ
Αντί άλλου "αφιερώματος" ανεβάζουμε σήμερα το παρακάτω κείμενο και καλούμε τους συναδέλφους γεωτεχνικούς όλων των κλάδων να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές:   

Συναδέλφισσες-οι 
 Όπως γνωρίζετε την Κυριακή, 2 Νοέμβρη γίνονται οι εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ. Όμως, το κλίμα της απαξίωσης που οδήγησε σε αποχή το 85% του εκλογικού σώματος στις προηγούμενες εκλογές παραμένει ίδιο, αν όχι χειρότερο. Οι αιτίες της αποχής είναι διάφορες και η βασικότερη, νομίζω, δεν είναι η οικονομική οφειλή, αλλά η πεποίθηση ότι αυτό το ΓΕΩΤΕΕ είναι ανύπαρκτο, δεν μας προσφέρει τίποτα. 
 Αρκετοί, απογοητευμένοι από το ΓΕΩΤΕΕ, γεωτεχνικοί δραστηριοποιούμαστε ανάλογα με την εργασία μας σε κλαδικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, δημοσίων ή ιδιωτικών υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών, ανέργων, συμβασιούχων, εργαζομένων σε ΝΠΙΔ, με κύριο στόχο την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας. Στόχος που εμπεριέχεται στον ιδρυτικό νόμο του ΓΕΩΤΕΕ, ασκείται πλημμελώς, αλλά δεν είναι και ο μοναδικός σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας του. 
 Από όταν η αγροτική παραγωγή απαξιώθηκε, η φυτική και ζωική παραγωγή αντιμετώπισαν τον αφανισμό και η χώρα στράφηκε σε εισαγωγές για να θρέψει το λαό της ποιος είναι ο ρόλος των γεωτεχνικών και πόσο νόημα έχει η πάλη για επαγγελματικά δικαιώματα; Τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας έχει στραφεί στον πρωτογενή τομέα που αν δεν επαρκεί για να δώσει ανάπτυξη, τουλάχιστον, προσφέρει την επιβίωση.  
 Σε αυτή τη συγκυρία το ΓΕΩΤΕΕ δεν είναι μόνο ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της Κυβέρνησης αλλά είναι και ο μοναδικός φορέας που μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη και προτάσεις για την πρωτογενή παραγωγή με τις ελληνικές ιδιαιτερότητες. Όπου η φυτική με τη ζωική παραγωγή είναι στενά δεμένες, οι βοσκότοποι μπλέκονται με δασικές εκτάσεις, τα δάση γειτονεύουν με το νερό, γλυκό ή αλμυρό και τα βουνά τελειώνουν εκεί που αρχίζει η θάλασσα. 
 Επειδή ο ρόλος του ΓΕΩΤΕΕ είναι πολύ σημαντικός για την αγροτική παραγωγή, χρειάζεται επειγόντως επανίδρυση, ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμό, αναγέννηση ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί, ώστε επιτέλους να νοιώσουμε όλοι οι γεωτεχνικοί ότι το επιμελητήριο μας υπάρχει και προσφέρει. Το βασικότερο για να συμβεί αυτό δεν είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου λειτουργίας αλλά η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές αλλά και σε όλες τις διαδικασίες του Επιμελητηρίου. Η μαζική συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων στα κοινά (συλλογικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνεργατισμό και συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και καταναλωτών) που τόσο έχουν απαξιωθεί, θεωρώ ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την ευημερία της κοινωνίας μας. 

Συναδέλφισσες-οι 
με την αποχή επιβραβεύουμε αυτούς ακριβώς που οδήγησαν το ΓΕΩΤΕΕ στην απαξίωση. Τους επιτρέπουμε να ψηφίζονται από την ισχνή μειοψηφία, να διατηρούν την εξουσία και να ορίζουν την εισφορά μας, την άποψη και τη φωνή μας. 
Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την εκμετάλλευση, να ψηφίσουμε όλοι την Κυριακή, να αρχίσουμε να διεκδικούμε συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε δραστηριότητα που μας αφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.