Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ρύθμιση για αφορολόγητο αγροτικών επιδοτήσεων του 2014.

Την κατάθεση μέσα στις επόμενες ημέρες τροπολογίας με την οποία θα εξαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που έλαβαν το 2014 προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. 
 Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου σχετικά με τις φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν τους αγρότες, η κα Βαλαβάνη παραδέχτηκε ότι με το ισχύον καθεστώς οι επιδοτήσεις (όπως και οι αποζημιώσεις) φορολογούνται. Ανέφερε, επίσης, πως υπήρξε έντονος προβληματισμός τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για το αν ήταν δυνατή μια άμεση παρέμβαση τώρα ή αν αυτή θα μετατίθετο για το δεύτερο εξάμηνο με την ευκαιρία της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. 
 «Μπορώ να σας ενημερώσω [.] ότι καταλήξαμε τελικά ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα και πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα δημιουργηθούν αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2014», τόνισε. 
 Η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι για την κατάργηση της φορολόγησης των επιδοτήσεων και των αγροτικών αποζημιώσεων «δεν αρκεί να υπάρξει μια ΠΟΛ, δηλαδή μια ερμηνευτική ρύθμιση. Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Γι' αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί σχετική τροπολογία». 
 «Όταν χρειάζεται, υπάρχει δυνατότητα -πιστεύω- με τη συνεργασία όλων όσων αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται να λυθούν κάποια θέματα να βρίσκουμε λύσεις έστω και στο παρά πέντε», σημείωσε κλείνοντας τη δευτερολογία της. 
 Παράλληλα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες από το επόμενο φορολογικό έτος ενώ σημείωσε ότι όλες οι άδικες, όπως τις χαρακτήρισε, για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο φορολογικές επιβαρύνσεις θα διορθωθούν μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. 

Πηγή: www.agronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.