Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πιστοποίηση αγροτών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε χθες (11/5/2015) το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Πιστοποίηση αγροτών από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ 

 Η διαδικασία πιστοποίησης των αγροτών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ), υπό την ευθύνη και την εποπτεία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σύντομα θα πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και σε περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ. 
 Η διαδικασία πιστοποίησης θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση εκπαιδευτικής διημερίδας ή ημερίδας και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθεί γραπτή εξέταση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε προκαθορισμένες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, εκτός από το παράβολο των 25 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. 
 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης στην ΟΧΓΦ μέσω του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την Τετάρτη 13-05-2015, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ή να επικοινωνούν με την Δ/νση Κατάρτισης στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και τις περιφερειακές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού. 

Σχόλιο δικό μας: Ασφαλώς και είναι θετικό το γεγονός ότι ένας δημόσιος φορέας μπαίνει στο "παιχνίδι" της κατάρτισης-πιστοποίησης των αγροτών στην ΟΧΓΦ. 
Όμως: Με ποιές υπηρεσίες και με ποιά μέσα θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο αυτές τις εκπαιδεύσεις-πιστοποιήσεις; Για να μιλήσουμε μόνο για την περιοχή της Ηπείρου, τα κέντρα "ΔΗΜΗΤΡΑ" (πρώην ΚΕΓΕ) είναι χωρίς προσωπικό και ουσιαστικά διαλυμένα. Μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να κάνουν κάποιες εκπαιδεύσεις Νέων Αγροτών, με προσωπικό που έρχεται από το ...Αγρίνιο. 
Στην Πρέβεζα εξάλλου, η μοναδική περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου είναι το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ). Θα χρησιμοποιήσει τους υπαλλήλους του Τ.Α.Α. για να κάνει τις ημερίδες-διημερίδες κατάρτισης και στη συνέχεια τις εξετάσεις; Μένει να το δούμε στην πράξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.