Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Νέο σχέδιο Κανονισμού για τις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ θέτει σε διαβούλευση ο ΕΛΓΑ μέχρι 17 Ιουλίου 2015.

Σε εφαρμογή των Κατευθυντήριων Γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΚΚΓ) σχετικά με τις Κρατικές Ενισχύσεις στο γεωργικό και δασονομικό τομέα και στις αγροτικές περιοχές για την περίοδο 2014-2020, ο ΕΛ.Γ.Α συνέταξε σχέδιο Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, το οποίο καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τους περιορισμούς και τις διαδικασίες χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων έναντι ζημιών στη γεωργική και ζωική παραγωγή ή στα μέσα παραγωγής από θεομηνίες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή άλλα έκτακτα γεγονότα. 
Ο ΕΛ.Γ.Α καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμβάλει με τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις του, στη βελτίωση των διατάξεων του Κανονισμού. 
Οι παρατηρήσεις, τα σχόλια και οι προτάσεις επί του σχεδίου του Κανονισμού, θα αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@elga.gr, m.loukidou@elga.gr, a.belesioti@elga.gr και a.spanou@elga.gr, το αργότερο μέχρι Παρασκευή 17-7-2015

Να θυμίσουμε ότι οι Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις είναι τα γνωστά σε όλους προγράμματα ΠΣΕΑ τα οποία προβλέπουν αποζημιώσεις σε παραγωγούς που έχουν πληγεί από θεομηνίες και ακραία καιρικά φαινόμενα, πέραν των αποζημιώσεων που προβλέπει ο κανονισμός ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Οι αποζημιώσεις αυτές μπορεί να δίνονται για: 
1. Ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, δηλαδή επανεγκατάσταση φυτείας δενδρώδους καλλιέργειας. 
2. Αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου. 
3. Αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου και εξοπλισμού (κτιρίων, μηχανημάτων, λοιπού εξοπλισμού). 
4. Απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου. 
5. Απώλεια παραγωγής, φυτικής ή ζωικής 
6. Καταστροφή αποθηκευμένων προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.