Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωντανή παρακολούθηση δακοκτονίας μέσω υπολογιστή.

Το παρακάτω άρθρο είναι αναδημοσίευση από τον ιστότοπο www.agronews.gr. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την κατάσταση που επικρατεί στην Πρέβεζα, όπου η αρμόδια ΔΑΟΚ δεν κατάφερε ούτε γεωπόνους-τομεάρχες δακοκτονίας να προσλάβει φέτος, είναι απολύτως συμπτωματική:

 Στην παρακολούθηση της δακοκτονίας σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή προχώρησε η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, τεχνολογία που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτι που δίνει τη δυνατότητα της άμεσης διόρθωσης και βελτίωσης του έργου.
 
Απεικόνιση στον υπολογιστή της πορείας του τρακτέρ σε πραγματικό χρόνο και των σημείων ψεκασμού.

 Μέχρι τώρα, στα τρακτέρ δίνονταν GPS και στη συνέχεια, μόλις τελείωναν την εργασία τους, τα επέστρεφαν στη Διεύθυνση και τα στοιχεία που συλλέγονταν τα περνούσαν σε ορθοφωτοχάρτες, το ίχνος του κάθε τρακτέρ, και έβλεπαν την κίνησή του. 
 Τώρα πλέον η εποπτεία μπορεί να γίνεται μέσα από τον υπολογιστή, κάτι που δίνει τη δυνατότητα της άμεσης διόρθωσης και βελτίωσης του έργου. Επιπλέον, κάνει και τους χειριστές των συγκροτημάτων πιο υπεύθυνους, βελτιώνοντας και αυτοί, με τη σειρά τους, τη δουλειά τους. 
 Σύμφωνα με το διευθυντή της ΔΑΟΚ, Αντώνη Παρασκευόπουλο και την ιστοσελίδα tharrosnews.gr, αυτή ήταν η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα παρακολούθησης δολωματικών ψεκασμών από εδάφους σε πραγματικό χρόνο. Η παρακολούθηση έγινε σε πραγματικό χρόνο και τα δεδομένα και όλη η διαδικασία γινόταν μέσω κινητής τηλεφωνίας. Λαμβάνονται τα δεδομένα απ’ το δορυφόρο, στη συνέχεια αυτά μεταφέρονται σ’ ένα site και από εκεί στον υπολογιστή, όπου απεικονίζεται η ακριβής κίνηση του μηχανήματος. Μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα η παρακολούθηση όλων των ψεκαστικών συγκροτημάτων μιας τοπικής κοινότητας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της μεθόδου, διόρθωσης αστοχιών και παραλείψεων κατά τον ψεκασμό, άμεσα. Με αυτή την εφαρμογή θα μειωθούν πολύ οι ανθρωποώρες, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο. « Θα το συνεχίσουμε πιλοτικά, ώστε του χρόνου να το εφαρμόσουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό του έργου», σημειώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.