Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι κτηνοτρόφοι.

Την απόφασή της να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις πανελλαδικής κλίμακας από τις αρχές Οκτωβρίου ανακοίνωσε από την Πρέβεζα, όπου συνεδρίασε το διοικητικό της συμβούλιο τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), καλώντας και τους υπόλοιπους φορείς και οργανώσεις των αγροτών να την ακολουθήσουν. Ο Πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, μετά το τέλος της συνεδρίασης είπε ότι αφού καταγράφηκε και κατατέθηκε, η ανησυχία και ο προβληματισμός όλων ενόψει των νέων φορολογικών μέτρων για τους αγρότες και του κτηνοτρόφους, ελήφθη απόφαση για κινητοποιήσεις άμεσα.
Και πρόσθεσε: «Ομόφωνα συναποφασίσαμε, σε συντονισμό και συνεργασία με τους άλλους φορείς των αγροτών και κτηνοτρόφων να προχωρήσουμε σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου. Αρχικά, θα είναι περιφερειακές ως κτηνοτρόφοι, σε νομούς όπου υπάρχει ετοιμότητα. Επίσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία, να καλέσουμε τους άλλους φορείς των αγροτών, των κτηνοτρόφων, τους νέους αγρότες, σε μία ευρεία σύσκεψη, όπου θα συζητήσουμε το θέμα και η πρόταση μας θα είναι, να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή αγώνα».
 Στο μεταξύ αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης. Παρά τη στάση αναμονής που τήρησαν πριν από τις εκλογές, διαμηνύουν πλέον στην νέα κυβέρνηση πως αν δεν βρεθούν τις επόμενες κιόλας ημέρες, ισοδύναμα μέτρα για τη φορολογία και το ασφαλιστικό, είναι αποφασισμένοι να ανάψουν τις μηχανές των τρακτέρ.
Ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Βενιεράκης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισε: «Περιμένουμε αυτές τις μέρες από τη νέα κυβέρνηση να εξετάσει το ζήτημα και να βρει ισοδύναμα μέτρα. Αυτά τα μέτρα που ανακοίνωσαν αρχικά στη φορολογία και το ασφαλιστικό, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, διότι θα αφανίσουν τον πρωτογενή τομέα. Είμαστε αποφασισμένοι και πλέον στέλνουμε και από τη Κρήτη το μήνυμά μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Κατσανέβας, ανέφερε: «Είμαστε σε αναμονή. Έχουμε στείλει το μήνυμά μας και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Περιμένουμε ισοδύναμα μέτρα για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και φυσικά αν δεν υπάρξουν εξελίξεις είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις όλοι οι σύλλογοι της Κρήτης».

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.