Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αποστόλου: Εντός Νοεμβρίου προκαταβολές ενιαίας ενίσχυσης, με τεχνητή λύση για τα δικαιώματα κτηνοτρόφων.

Εντός Νοεμβρίου υποσχέθηκε ο υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Β. Αποστόλου ότι θα καταβληθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (70%). Αυτό επιβεβαίωσε και η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) μετά από την συνάντηση που είχε με τον κ. Αποστόλου.
 Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ κ. Λευτέρης Γίτσας «το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στον καταμερισμό των δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους χρησιμοποιώντας την «τεχνική λύση», δηλαδή οριζόντια κατανομή όλων των επιλέξιμων βοσκοτόπων της χώρας ανάλογα με τον αριθμό των ζώων που θα έχει ο κάθε κτηνοτρόφος. Υπάρχουν οι κωδικοί και έχει γίνει η καταγραφή των ζώων. Είναι θετικό ότι με αυτή την λύση θα μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να πληρωθούν τις προκαταβολές». 
Είχε προηγηθεί η αποτυχία του έργου της σύνταξης των προσωρινών σχεδίων βόσκησης μέσω εργολαβίας (για τους νομούς που είχαν πρόβλημα, όπως Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες κ.α.). Επίσης η διαχειριστική μελέτη που εκπόνησε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και κόστισε 200.000 ευρώ δεν ήταν συμβατή με τη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν και από τον Ιανουάριο το θέμα των βοσκοτόπων ήταν ζήτημα πρώτης γραμμής για την κυβέρνηση και οι ημερομηνίες ήταν ασφυκτικά περιορισμένες δεν έγινε δυνατόν να ολοκληρωθεί το έργο της καταγραφής των επιλέξιμων βοσκοτόπων. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο κ. Αποστόλου να προχωρήσει σε αλλαγές των διοικήσεων των οργανισμών, που ήταν όμως δικές του επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.