Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Σχέδιο για αφορολόγητο σε αγρότες-ελεύθερους επαγγελματίες το 2016

Την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου, αυτή τη φορά, ύψους 5.000 ευρώ για τους 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες αλλά και τους 350.000 αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα εισοδήματα του 2016 χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανάλογο αφορολόγητο αλλά σε χαμηλότερο ύψος (3.000 ευρώ)να ισχύσει αναδρομικά και για τα εισοδήματα του 2015. 
 Η επαναφορά του αφορολόγητου και σε επαγγελματικές ομάδες στις οποίες είχε καταργηθεί τα τελευταία χρόνια θα γίνει με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών έως τον Ιανουάριο στη Βουλή, με προφανή στόχο οι όποιες βελτιώσεις για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένων να αποτυπωθούν στις νέες φορολογικές δηλώσεις που για το 2016 η υποβολή τους θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο. 
Η επαναφορά του αφορολογήτου που εκτιμάται να φτάνει τα 5.000 ευρώ, θα συνδυαστεί με την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος των δαπανών τους με την χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, όπως ανάλογα σχεδιάζεται να ισχύσει για μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να κατοχυρώνουν το δικό τους αφορολόγητο των 9.500 ευρώ. 
Θυμίζουμε ότι το 2016 (δηλαδή για εισοδήματα του 2015) οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και αγρότες θα φορολογηθούν για τα καθαρά τους εισοδήματα (αφαιρουμένων επαγγελματικών δαπανών, ασφαλιστικών εισφορών κλπ) με 26% από το πρώτο ευρώ για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον εισόδημα, ενώ η προκαταβολή φόρου φτάνει το 55%-75%. 

Πηγή: www.e-geoponoi.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.