Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Eκδήλωση για τις ορθές αρδευτικές πρακτικές στην καλλιέργεια ακτινιδίου από το ΤΕΙ Ηπείρου.

Το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής & Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας IRrigation Management (IRMA), διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις Water in March! Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας νερού (22/3, http://www.unwater.org/worldwaterday/), της παγκόσμιας ημέρας μετεωρολογίας (23/3, http://www.wmo.int/worldmetday/home) αλλά και λίγο πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου σε πολλές περιοχές της χώρας μας.
Το 2016, το Water in March! περιλαμβάνει: μία εκδήλωση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικά με το νερό με παράλληλη εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού σε σχολείο της Άρτας (σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθήνας) καθώς και μία κεντρική εκδήλωση σχετικά με την άρδευση της καλλιέργειας ακτινιδίου, μίας δυναμικά αναπτυσσόμενης καλλιέργειας στην πεδιάδα της Άρτας (όπου είναι εγκατεστημένο το 17% της συνολικής έκτασης της χώρας).
Στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης (Τετάρτη 23/3/2016 18:00, Επιμελητήριο Άρτας) θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν καλές πρακτικές άρδευσης καθώς και το καινοτόμο σύστημα IRMA_sys (http://arta.irrigation-management.eu/) το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου ETCP GR-IT 2007-2013 IRMA. Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη και μέσω εφαρμογής video streaming για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν ζωντανά ενώ το σύνολο του υλικού (παρουσιάσεις, video κλπ.) θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης μετά την ολοκλήρωσή της. 
 Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.irrigation-management.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.