Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Εκδηλώσεις για την άρδευση και την καλλιέργεια ακτινιδίου στην Άρτα το τριήμερο 21-23 Μαρτίου.

Το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας νερού 22/3, της παγκόσμιας ημέρας μετεωρολογίας 23/3 αλλά και λίγο πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου στη χώρα μας.
 Για το 2017, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: 

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στη ΔΑΟΚ  Άρτας, μία ειδική εκδήλωση – ενημέρωση των στελεχών της υπηρεσίας σχετικά με το δίκτυο των αγρομετεωρολογικών σταθμών που διαχειρίζεται το ΤΕΙ Ηπείρου στην πεδιάδα της Άρτας, 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου (17:30‐21:00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Μακρυγιάννης»), την κεντρική εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και άνθρωποι της πράξης κατά την οποία:
- θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των αποτελεσμάτων της λειτουργίας του συμμετοχικού συστήματος υποστήριξης αποφάσεων για την άρδευση IRMAsys κατά την αρδευτική περίοδο 2016 αλλά και των μετρήσεων παροχής των υδροληψιών του ΓΟΕΒ Πεδιάδας Άρτας για την ίδια περίοδο 
-θα γίνει μία ανοιχτή συζήτηση ‐ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσεων‐ σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση της καλλιέργειας της ακτινιδιάς με αξιοποίηση δεδομένων που σχετίζονται με το έδαφος, το νερό και τις συνθήκες εναέριου περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των: 

  •  Δρ. Τσιρογιάννη Ι.Λ., Επίκουρου Καθηγητή ΤΕΙ Ηπείρου – Τμ. ΤεχνολόγωνΓεωπόνων 
  •  Δρ. Μολασιώτη Αθ., Αναπληρωτή Καθηγητής ΑΠΘ ‐ Γεωπονική Σχολή 
  •  Δρ. Δρογούδη Π., Αναπληρώτρια Ερευνήτρια ΕΛΓΟ Δήμητρα Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων 
  •  κ. Κουβά Δ., Ειδικό Εγκαταστάσεων Τηλεμετρίας και συνιδρυτής της SCIENTACT AE 
  • κ. Νικολαίδη Ν., Γεωπόνο με εξειδίκευση στα αρδευτικά συστήματα ‐ ΑΓΡΟΔΟΜΗ ΟΕ 
  • κ. Χήρα Σ., Γεωπόνο ‐ Διευθυντή ΕΛΓΑ ‐ Υποκατάστημα Ιωαννίνων (Περ. Ηπείρου) 
  •  Δρ. Μαλάμου Ν., Γεωπόνο, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων 
  • Δρ. Σωτηρόπουλου Θ., Αναπληρωτή Ερευνητή, ΕΛΓΟ Δήμητρα Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων 
  • Δρ. Μπαρούχα Π., Γεωπόνο-Εδαφολόγο, Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ‐ Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων 

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου (12:00‐14:00) στο χώρο της Τεχνόπολης Κωστακιών του ΤΕΙ Ηπείρου, μια εκδήλωση σχετικά με την αξιοποίηση μη επανδρωμένων ιπτάμενων συσκευών στο πλαίσιο αποτελεσματικής διαχείρισης φυσικών πόρων και γεωργίας ακριβείας με ομιλητές τους: 

  • Δρ. Βάρρα Γρ., Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΙ Ηπείρου – Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων 
  • κ. Καλογριά Γ., Τοπογράφου Μηχανικού, στελέχους ΟΠΕΚΕΠΕ 

 Βασικοί χορηγοί των εκδηλώσεων είναι οι εταιρείες Αγροδομή, SCIENTACT, KOUVIDIS, POPTYPON, Φυτώρια Βίτσιος και 4Seasons catering. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΑγροΤύπος αε. Η Vodafone Κατάστημα Άρτας στηρίζει τη λειτουργία του δικτύου αγρομετεωρολογικών σταθμών προσφέροντας ατελώς τις σχετικές υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων. 

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.irrigation-management.eu/communication/water-in-march

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.