Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Εθελοντική δενδροφύτευση στην Κυανή Ακτή από την Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας.

Σε εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή της Κυανής ακτής προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών, το Λιμεναρχείο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζα και το Δήμο Πρέβεζας, στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μέλη της ΠΕΠ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΕΠ και βρέθηκαν στην Κυανή Ακτή και αφού πρώτα προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας (συγκεντρώθηκαν αρκετές σακούλες σκουπιδιών) προχώρησαν στη φύτευση περίπου 100 δέντρων(αρμυρίκια) κατά μήκος της παραλίας. Τα δέντρα μεταφέρθηκαν στο σημείο με όχημα του δήμου ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας κ. Δάλαρος.
Εκ μέρους της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας ο κ. Ντάλλας τόνισε πως η πρωτοβουλία έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας που είναι η 21η Μαρτίου: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ και φυτεύσαμε αρμυρίκια έτσι ώστε οι προσχώσεις που έγιναν στην Κυανή Ακτή ανάμεσα στους προβόλους, να πρασινίσουν. Τα δέντρα που βάλαμε είναι αρμυρίκια γιατί είναι τα ενδεδειγμένα και ανταποκρίνονται στο φυσικό περιβάλλον και ελπίζουμε να ομορφύνει σιγά σιγά η Κυανή Ακτή και σε αυτό το κομμάτι. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και είναι αρκετοί ανάμεσά τους και πολλοί μικροί φίλοι και του χρόνου με υγεία να επαναλάβουμε τη δράση.»

Πηγή: www.atpreveza.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.