Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ
4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

16/3/2018 έως 18/3/2018

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στην Καλαμάτα έχει καθιερωθεί ήδη ως το σημαντικότερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός στον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας. Η 4η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort στην Καλαμάτα από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Για τους επαγγελματίες του ελαιοκομικού τομέα, το Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελεί τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της καλλιέργειας, της έκθλιψης, μεταποίησης και συσκευασίας, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό, τα εφόδια και τις νέες τεχνολογίες, τη νέα νομοθεσία σχετικά με την τυποποίηση, την προώθηση, την υγιεινή και την ασφάλεια του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, το branding και το marketing καθώς και τις νέες τάσεις και προοπτικές σε διεθνές επίπεδο.

Για τους καταναλωτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς που παράγονται στην Ελλάδα και προϊόντα που βασίζονται σε αυτά, όπως πάστες ελιάς, λαδόξιδα, καλλυντικά κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

5η διάσκεψη Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Dairycare

19/3/2018 έως 20/3/2018
Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-DEMETER (HAO-VRI) και το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγρο-Τεχνολογιών του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας-HELLAS (IBO / CERTH) είναι οι συνδιοργανωτές της 5ης  και τελικής διάσκεψης Γαλακτοκομικών προϊόντων με θέμα «Getting There with DairyCare», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκης, στις 19 – 20 Μαρτίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.ΠΕΕΓΕΠ, ΠρασινίΖΟΥΜΕ την Αθήνα για μία βιώσιμη πόλη

22/3/2018
Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.) την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 παρουσιάζει την πρότασή της για την πράσινη ανάπλαση της Αθήνας (εν. το πολεοδομικό συγκρότημα του Λεκανοπεδίου). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 έως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης») με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικοί επιστήμονες της Ένωσης θα παρουσιάσουν τα μέτρα-παρεμβάσεις που προτείνει η Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. προκειμένου να αλλάξει ριζικά η εικόνα της Πόλης μας και να αποκατασταθούν τα όσα προβλήματα έχουν προκύψει από τις πολιτικές της «τσιμεντοποίησης» που εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών. Φιλοδοξούμε η Αθήνα να αναγεννηθεί ως μια σύγχρονη Πράσινη Ελληνική Πόλη, πιο όμορφη, πιο φιλική, και εν γένει πιο λειτουργική για τον κάτοικο και για τον επισκέπτη.

Συντονίζει η δημοσιογράφος κα Ματρώνη Δικαιάκου.

Πρόσκληση - Πρόγραμμα εκδήλωσης.

Αthena International Olive Oil 2018

26/3/2018 έως 28/3/2018
O 3ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil 2018 θα διεξαχθεί στις 26 - 28 Μαρτίου 2018 στους Δελφούς, με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες.

Ο διαγωνισμός Athena θεωρείται ένας από τους πιο έγκριτους και πλέον δυναμικά ανερχόμενους διαγωνισμούς της διεθνούς ελαϊκής σκηνής. Η σοβαρή οργάνωση σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της κριτικής επιτροπής, έχουν εξασφαλίσει στο διαγωνισμό αξιοπιστία και διεθνή αναγνώριση, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν σε αυτόν πολλά από τα καλύτερα ελαιόλαδα της υφηλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.


Ημερίδα για την Ακτινιδιά

28/3/2018
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και φυτογενετικών Πόρων στη Νάουσα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την Ακτινιδιά: φυσιολογία, θρέψη, φυτοπροστασία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο της οργάνωσης κ. Θ. Σωτηρόπουλο.

Τηλ: 2332041548, Email: thosotir@otenet.gr.


18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2018

11/4/2018 έως 14/4/2018
Η 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες, τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα και την αχρήματη οικονομία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου από τις 10:30 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Η γιορτή του Πελίτι για το 2018 γίνεται παράλληλα με την 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων στις 11 - 13 Απριλίου 2018, που πρότεινε το Πελίτι στην Παγκόσμια Λαϊκή Συνέλευση στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 στη Χάγη.

Πρόγραμμα γιορτής:

  • Διανομή σπόρων στις 12:15 – 15:00 μμ
  • Επίσκεψη στο σπίτι των σπόρων του Πελίτι 10:30-14:00
  • Ομιλίες - Εργαστήρια. Έναρξη στις 11 το πρωί.
  • Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά 10:30 π.μ. - 13:30 μ.μ.
  • Εργαστήριο ψηφιδωτού από σπόρους, ανοιχτό σπορείο και πολλά ακόμη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.


2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου

19/4/2018 έως 21/4/2018
Το 2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, θα διοργανωθεί στις 19 – 21 Απριλίου 2018, στο Κατάκολο Ηλείας, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Epihotel Οδυσσέας, αίθουσα  Καλυψώ.

Το συνέδριο, με την συμμετοχή επιφανών επιστημόνων και οικονομικών παραγόντων της τυποποίησης και διακίνησης ελαιολάδου, αποσκοπεί να συμβάλλει με τα πορίσματα του στην ανάπτυξη και στην αναγνώρισης της Ποιότητας του Ελαιολάδου και ιδιαίτερα του Ελληνικού, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους συλλογής και μεταποίησης για την ανάδειξή της. Επίσης, επιθυμεί να αναδείξει τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και τρόπους επίτευξής της, καθώς να οργανώσει τοπικές και εθνικές μεθόδους για το ελαιόλαδο.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώνεται και η 1η  IMBEX –1η Συνάντηση Αγοραστών Ελαιολάδου με ήδη συμμετοχές από την Αίγυπτο, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Ρουμανία ενώ οι ημερομηνίες για δηλώσεις συμμετοχής παραμένουν ανοιχτές.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:  2621041162, 26210 42190, υπεύθυνη κα. Γεωργοπούλου Βασιλική. Email: hot_odys@otenet.grΔιεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία»

23/5/2018 έως 26/5/2018
Το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» διοργανώνει στο Ηράκλειο η έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαΐου του 2018.

Το συνέδριο, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας πρακτικών παραγωγής οίνου σε σχέση με τις παραδόσεις και την ταυτότητα διαφόρων χωρών και περιλαμβάνει θεματικές επισκέψεις σε αμπελώνες και αγροτικές περιοχές ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει ενδιαφέρον των ειδικών γύρω από τον οίνο και την διατροφή από ολόκληρο τον κόσμο.
1ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Ελιάς Κρίνος - Perrotis College

24/5/2018 έως 26/5/2018
Το Κέντρο Ελιάς του Κολεγίου Περώττη διοργανώνει τo 1o Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς στις 24-26 Μαΐου του 2018 στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Επιτραπέζια Ελιά: Aναζητώντας την Kαινοτομία - Aνακαλύπτοντας νέες Tάσεις» και επικεντρώνεται στα ακόλουθα θεματικά θέματα:
  • Πρακτικές παραγωγής και διαχείρισης επιτραπέζιων ελιών
  • Επεξεργασία επιτραπέζιων ελιών
  • Τροφές επιτραπέζιες ελιές
  • Επιτραπέζιες ελιές - Παγκόσμιες αγορές
Αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά από διετείς διασκέψεις που αποσκοπούν στη σύνδεση όλων των τμημάτων του κόσμου της παραγωγής επιτραπέζιων ελιών, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων, των επιχειρήσεων, των αγροτών και άλλων ιδρυμάτων. Η προσέγγιση θα είναι ολιστική και τα παραδοτέα θα περιλαμβάνουν τις τελευταίες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις στον κόσμο των επιτραπέζιων ελιών.
Οι παρουσιάσεις θα παραδοθούν στην αγγλική γλώσσα και εάν υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα, θα παρασχεθεί μετάφραση.

Οι πληροφορίες και το πρόγραμμα εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Σταυρούλα Αντωνοπούλου στο santon@afs.edu.gr ή επισκεφτείτε το website.
Δείτε την αφίσα.

Διαβάστε περισσότερα...