Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού

23/10/2017 έως 25/10/2017
Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, η Περιφέρεια Ηπείρου, Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου διοαργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού, στις 23-25 Οκτωβρίου 2017.

Πρόγραμμα:
23 Οκτωβρίου, Βουργαρέλι, Δημαρχείο Γενική Συνέλευση ΣΕΑΓΕ
24 Οκτωβρίου, Βουργαρέλι, Δημαρχείο Ημερίδα 10:00 πμ
25 Οκτωβρίου, Πράμαντα, Δημαρχείο Ημερίδα
25 Οκτωβρίου, Καλαρρύτες, Πνευματικό Κέντρο Γενική συνέλευση ΣΕΑΓΕ 18:00 μμ

Αφίσα Συνεδρίου.
Ενημερωτική εκδήλωση για Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων

24/10/2017
Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών στο Άλσος Συγγρού, Λ. Κηφισίας 182, Μαρούσι.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν τα πρώτα διαπιστευμένα πιστοποιητικά στους πρώτους επιτυχόντες Τεχνίτες Μελισσοκομίας από την TÜV AUSTRIA HELLAS και το Ι.Γ.Ε.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 8011146 / 210 8085243 και στο e-mail: info@ige.gr

Δείτε την πρόσκληση.Food Safety Forum

31/10/2017
Ο Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) διοργανώνει με τον διεθνή Οργανισμό GLOBALG.A.P., στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Wyndham Hotel και ώρα έναρξης στις 9:00 π.μ., το Food Safety Forum, «Ασφαλείς και Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές», με στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων της Ασφάλειας των Τροφίμων και της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής.

Στο φόρουμ θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος του GLOBALG.A.P., Guy Callebaut, για να παρουσιάσει τις παγκόσμιες προκλήσεις, τις λύσεις αλλά και τη διεθνή εμπειρία στον τομέα της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, ο Διευθυντής της TÜV HELLAS (TÜV NORD), Θωμάς Αραπογιάννης, όπου θα μοιραστεί τα συμπεράσματα για την Ελληνική πραγματικότητα μέσα από τη σπουδαία και ευρεία εμπειρία του Φορέα στον τομέα των πιστοποιήσεων κατά GLOBAG.A.P, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων που θα αναπτύξουν τα ελληνικά δεδομένα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το μέλλον, ενώ εκπρόσωποι supermarket από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις απαιτήσεις της αγοράς για ασφαλή τρόφιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το website.


2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας

4/11/2017 έως 5/11/2017
Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 4-5 Νοεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο GRAND SERAI, Λεωφόρος Δωδώνης 33.

Στο διήμερο του συνεδρίου και κατά την 1η ημέρα θα παρουσιαστούν οι έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τους εχθρούς και τις ασθένειες, τους μελισσοκομικούς χειρισμούς, τη χλωρίδα και τα προϊόντα κυψέλης, ενώ τη 2η ημέρα θα συζητηθούν από τους φορείς των μελισσοκόμων τα φλέγονται μελισσοκομικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η οργάνωση του κλάδου, η Νομοθεσία, οι χρηματοδοτήσεις, οι εκπαιδεύσεις, η επικοινωνία με το Υπουργείο και η εκπροσώπηση του κλάδου.

Επισκεφτείτε το website.6η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»

4/11/2017 έως 6/11/2017
Η 6η κατά σειρά «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», που διοργανώνεται ανά διετία από την o.mind Creatives και το περιοδικό Supply Chain & Logistics, κλείνοντας τα 10 χρόνια στην ελληνική αγορά, θα πραγματοποιηθεί στις 4-5-6 Νοεμβρίου του 2017, στο Metropolitan Expo, πλησίον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», στα Σπάτα Αττικής.

Η έκθεση, για ακόμη μια φορά αναμένεται να θέσει υπό την «ομπρέλα» της όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, των μεταφορών, των υπηρεσιών freight forwarding & logistics, material handling και οργάνωση αποθήκης, καλώντας το κοινό να ανακαλύψει εκ νέου, με νέα διάθεση, νέες συνεργασίες, νέο όραμα, και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, την μοναδική έκθεση για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics στην Ελλάδα.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.
19η έκθεση Τροφίμων & Ποτών Foodex

6/11/2017 έως 8/11/2017
Η 19η έκθεση Τροφίμων & Ποτών Foodex θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 6 έως και Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.

Η Foodex θεωρείτε από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς που δίνει την ευκαιρία σε εταιρείες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο πολυάριθμο κοινό που επισκέπτεται την διοργάνωση.

Στη φετινή έκθεση, σαράντα περίπου επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν διατροφικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στο κέντρο της Αθήνας παρασύροντας τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.
4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

9/11/2017 έως 11/11/2017
Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, ένα Συνέδριο θεσμός για τον αγροδιατροφικό τομέα, θα πραγματοποιηθεί στις 9 – 10 Νοεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα : Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου».
Παραγωγοί, στελέχη συνεταιρισμών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, καθώς και σημαντικοί επιχειρηματικοί φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων από την Ελλάδα και την ΕΕ, θα συγκεντρωθούν για να μοιραστούν το όραμά τους για την ελληνική και την ευρωπαϊκή γεωργία, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τάσεις και τις πολιτικές που επηρεάζουν την ανάπτυξή της.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στο website.
Organic World Congress

9/11/2017 έως 11/11/2017
Το 19ο Διεθνές Συνέδριο για τα βιολογικά προϊόντα θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Νοεμβρίου 2017 στο Νέο Δελχί στην Ινδία.

Περισσότερες πληροφορίες στο website

Agritechnica 2017

12/11/2017 έως 18/11/2017

H κορυφαία ηγετική εμπορική έκθεση για τα γεωργικά μηχανήματα, Agritechnica 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 12-18 Νοεμβρίου 2017 στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Η έκθεση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περίπου από 2.900 εκθέτες από 52 χώρες ενώ που έχει θεωρηθεί ως η πιο εξέχουσα για την εισαγωγή καινοτομιών, έξυπνων τεχνολογιών και τάσεις ανάπτυξης.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.
SITEVI 2017

28/11/2017 έως 30/11/2017

Η διεθνής έκθεση εξοπλισμού και εμπειρίας για τις παραγωγές αμπελιού, οίνου, ελαιολάδου και οπωροκηπευτικών, η SITEVI, θα πραγματοποιηθεί στις 28 με 30 Νοεμβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο του Μονπελιέ, στη Γαλλία.

Η Sitevi, 40 χρόνια από την δημιουργία της έγινε η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο γύρω από τους τρεις τομείς παραγωγής, αμπέλου και οίνου, ελαιολάδου και οπωροκηπευτικών. Φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 100 νέους εκθέτες και περισσότερο από ποτέ, επιβεβαίωσε την κατάστασή της ως επιτακτική επιχειρηματική και καινοτόμα εκδήλωση για όλους τους παραγωγούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website: https://en.sitevi.com/
FOOD & LIFE 2017

29/11/2017 έως 3/12/2017

Η απόλυτα επιτυχημένη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, με απευθείας πώληση, FOOD & LIFE, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017, στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Messe München, στο Μόναχο.

Στην έκθεση, που έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας, θα υπάρξει ομαδική συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει για 4η φορά η εταιρία K.L.Ni. Promotion με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχών μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στα τηλέφωνα: Αθήνα, τηλ.: 210 64 19 037, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 32 77 33 ή να επισκεφθείτε το website.
9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

1/12/2017 έως 3/12/2017
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί το 9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, στις 1-3 Δεκεμβρίου 2017.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα  και σκοπός του είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών και των προϊόντων κυψέλης, στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.
Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.Διαβάστε περισσότερα...