Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αλλάζουν οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Σε διαβούλευση μέχρι 24 Μαρτίου η σχετική τροποποίηση.

´Οπως είχε προαναγγείλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωράει σε αλλαγή του τρόπου διενέργειας των εξετάσεων για τη χορήγηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Η σχετική τροποποίηση της 8197/90920/22-7-2013 ΚΥΑ, με την οποία θεσπίστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ο.Χ.Γ.Φ., βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: s.zografos@minagric.gr
Το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΑΤ με το κείμενο της τροποποίησης που προτείνεται μπορείτε να δείτε εδώ.

Να αναφέρουμε επί τροχάδην τα κυριότερα σημεία της τροποποίησης:
1. Οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό Ο.Χ.Γ.Φ. διοργανώνονται από τις Δ.ΑΟ.Κ. σε χώρους είτε των ίδιων των Δ.Α.Ο.Κ. είτε του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ είτε οποιονδήποτε άλλον χώρο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σε κάθε τμήμα εξέτασης συμμετέχουν το πολύ μέχρι 20 εξεταζόμενοι και 1 επιτηρητής της Δ.Α.Ο.Κ.
2. Όποιος εξεταζόμενος δεν παρουσιαστεί στην εξέταση ή αποτύχει σε αυτήν, έχει δικαίωμα να δώσει για μία (1) ακόμη φορά εξετάσεις χωρίς να πληρώσει εκ νέου το σχετικό παράβολο. Εάν αποτύχει και πάλι θα πρέπει, για να συμμετάσχει ξανά, να καταβάλλει το σχετικό παράβολο.
3. Για την επιτυχία του εξεταζόμενου στις εξετάσεις εξακολουθεί να ισχύει η "βάση" των 20 σωστών απαντήσεων σε σύνολο 40. Οι ερωτήσεις επιλέγονται τυχαία από βάση δεδομένων που τηρεί το Υπουργείο.
4. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων μπορούν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση και με αίτησή τους στη Δ.Α.Ο.Κ. να αποκτήσουν προσωρινό πιστοποιητικό Ο.Χ.Γ.Φ. το οποίο έχει ισχύ ενός (1) έτους. Μέσα στο έτος υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις και να πάρουν το πιστοποιητικό Ο.Χ.Γ.Φ. το οποίο έχει χρονική ισχύ πέντε (5) ετών, από την ημερομηνία έκδοσης του προσωρινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.